Ce restrictii exista la inregistrarea (rezervarea) unui nume de domeniu?

Majoritatea numelor de domenii sunt deschise, neexistând restrictii de inregistrare domeniu. Oricine poate inregistra un nume de domeniu, pe principiu "primul-venit primul-servit".
Domeniile .eu, .de, .fr, .it, .nl, .ca sunt domenii cu restrictii:

.eu (Uniunea Europeana), detinatorul domeniului trebuie sa fie o persoana juridica sau fizica cu domiciliul intr-o tara UE sau orice persoana fizica cu cetatenie intr-o tara UE si orice domiciliu.

.de (Germania), oricine poate inregistra un domeniu .de, dar cu conditia ca una din persoanele detinator sau contact administrativ al domeniului sa aiba o adresa in Germania. Detinatorul poate fi in orice tara dar in acest caz trebuie ca persoana de contact administrativ sa aiba o adresa in Germania.

.fr (Franta), un domeniu .fr poate fi inregistrat de o persoana juridica sau fizica din Franta sau de oricine poseda o marcã înregistratã înregistratã la National Intellectual Property Institute, în UE sau o marcã internationalã care include în mod expres teritoriile fraceze.

.it (Italia), un domeniu .it poate fi inregistrat de o persoana juridica sau fizica dintr-o tarã membrã UE. Persoanele fizice sau organizatiile care nu au numãr VAT (TVA) sau cod fiscal nu pot avea mai mult de un singur nume de domeniu .it.

.nl (Olanda), un domeniu .nl poate fi inregistrat de orice persoana, neexistând restrictii la înregistare. Daca solicitantul unui nume de domeniu nu este din Olanda va trebui sa indice o adresa din Olanda unde sa poatã primi documente scrise sau notificãri juridice.

.ca (Canada), detinatorul unui domeniu .ca trebuie sa fie o firma inregistrata in Canada sau cetatean canadian.

Toate celelalte nume de domenii pot fi înregistrate fãrã nici o restricttie.

Alte conditii speciale:

.jp (Japonia), un domeniu .jp trebuie reînnoit cu cel putin 15 zile înainte de data de expirare.


Plata online, prin card bancar,
a facturilor proforma emise de Internet Domreg SRL
Visa card, mastercard Visa Electron card Maestro card

Logo Eurid     logous     logo tucows secure seal Securizat cu RAPIDSSL                               Internet Domreg SRL este inscrisa in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 10665.
Copyright © 2000-2020 INTERNET DOMREG SRL, All rights reserved.