Certificate digitale SSL, Cum se poate obtine un certificat SSL, Rapid SSL, Geotrust QuickSSL, Premium Quick SSL, Comodo Essential, Trustwave Domain-Vetted

Vezi oferta de pret certificate SSL si poti comanda acum

Certificatele digitale SSL permit realizarea unei comunicatii sigure între clienti si serverul de WEB, cu aplicatii în domeniul comertului electronic, plãtilor electronice prin card de debit/credit, pagini web de login in care se cer date confidentiale, cum este parola si altele, acces la email prin SSL etc.
Certificatele furnizate de INTERNET DOMREG SRL sunt pe 128/256 biti, asigurând nivelul cel mai ridicat de securitate posibil azi în sistemele comerciale.

INTERNET DOMREG SRL furnizeazã sase tipuri de certificate SSL:

1) RapidSSL, care este cel mai economic certificat din punct de vedere pret/performata. Este de tip "single root", emis de RapidSSL.com , care este operat si detinut de GeoTrust Inc. SUA. Se obtine la numai cateva minute dupã ce clientul confirmã prin email mesajul primit de la autoritatea emitentã RapidSSL.com. Acest tip de certificat autentificã numai numele serverului WEB, nu autentificã organizatia care detine serverul de WEB. Acest nou tip de certificate digitale SSL permit livrarea mai rapidã si la un pret mai mic decât alte tipuri de certificate. Costul redus de livrare rezultã în principal din folosirea unui sistem automat de verificare a drepturilor cumpãrãtorului certificatului asupra numelui de domeniu ce intrã în numele server-ului de WEB. Certificatele RapidSSL pe 128/256 biti asigurã o comunicatie sigurã între browser si serverul WEB.
Pentru validare, autoritatea emitentã nu cere documente pe hartie, transmiterea prin fax sau infortmatii la telefon. Validarea se face simplu si rapid prin email

Internet Domreg SRL recomandã folosirea certificatului RapidSSL.

2) Certificate QUICK SSL, este de tip "single root", se obtine la numai cateva minute dupã ce clientul confirmã prin email mesajul primit de la autoritatea emitentã GeoTrust. Acest tip de certificat autentificã numai numele serverului WEB, nu autentificã organizatia care detine serverul de WEB. Acest nou tip de certificate digitale SSL permit livrarea mai rapidã si la un pret mai mic decât alte tipuri de certificate. Costul redus de livrare rezultã în principal din folosirea unui sistem automat de verificare a drepturilor cumpãrãtorului certificatului asupra numelui de domeniu ce intrã în numele server-ului de WEB. Certificatele QUICK SSL pe 128/256 biti asigurã o comunicatie sigurã între browser si serverul WEB.

3) Certificate QUICK SSL PREMIUM, care sunt similare certificatelor QUICK SSL, cu deosebirea cã includ si un sigiliu "True Site Seal". Acest sigiliu permite clientilor sã autentifice serverul de WEB la GeoTrust .

4) Certificate True Business ID, care spre deosebire de certificatele QUICK SSL, autentificã si institutia care detine serverul de WEB. Livrarea acestui tip de certificat dureaza douã zile, fiind necesarã verificarea institutiei, care trebuie sã trimitã prin fax la GeoTrust documentele firmei: certificat de înmatriculare, cod fiscal, licente, statul organizatiei, etc. Sigiliul "True Site Seal" este livrat si pentru acest tip de certificat.

5) Certificate True Business ID Wildcard, sunt similare cu certificatele True Business ID, cu deosebirea cã autentificã mai multe subdomenii cu un singur certificat. Acest certificat este recomandat companiilor care oferã servicii de gazduire pagini de WEB sau firmelor mari cu mai multe servere WEB.

6) SBS Instant, este de tip "chained root", emis de Secure Business Services din SUA. Se obtine la numai cateva minute dupã ce clientul confirmã prin email mesajul primit de la autoritatea emitentã Secure Business Servi. Acest tip de certificat autentificã numai numele serverului WEB, nu autentificã organizatia care detine serverul de WEB. Acest nou tip de certificate digitale SSL permit livrarea mai rapidã si la un pret mai mic decât alte tipuri de certificate. Costul redus de livrare rezultã în principal din folosirea unui sistem automat de verificare a drepturilor cumpãrãtorului certificatului asupra numelui de domeniu ce intrã în numele server-ului de WEB. Certificatele RapidSSL pe 128/256 biti asigurã o comunicatie sigurã între browser si serverul WEB.

Internet Domreg SRL recomandã folosirea certificatului RapidSSL.


Cum se poate obtine un certificat SSL?

Pentru obtinerea unui certificat digital SSL, clientul trimite o cerere printr-un formular disponibil la adresa http://www.domreg.ro/ (calea "Certificate SSL", selecteaza tipul de certificat dorit, RapidSSl, QuickSSL, SBS Instant, apoi mergi la "Cumpãrã certificat"), în care completeazã:
- tipul de certificat solicitat;
- perioada de valabilitate (1, 2, 3 ani);
- persoana de contact administrativ (adresã, tefon, fax, email)
- persoana de contact tehnic (adresã, tefon, fax, email)
- persoana de contact pentru facturare (adresã, tefon, fax, email, cod fiscal pentru instituTii sau cod numeric personal pentru persoane fizice)
- CSR (Certificate Signing Request), care este generat pe serverul WEB pe care va fi instalat certificatul SSL. In formular se oferã instrucTiuni de generare a CSR pentru diferite platforme de server WEB: Apache + MOD SSL, Apache + Raven, Apache + SSLeay, IBM HTTP, Lotus Domino, Microsoft Internet Information Server, Netscape Enterprise/Fast Track, O'Reilly WebSite Professional, etc.
- Formularul dã de asemena posibilitate clientului sã citeascã contractul ce se încheie automat între el si GeoTrust cu privire la folosirea certificatului.

Cererile trimise prin acest formular ajung la INTERNET DOMREG SRL.
Dupã primirea unei cereri, se trimite prin email factura proforma de platã, în format text si în format HTML, ce contine instructiuni de platã si de confirmare a plãtii.
Dupã ce clientul a plãtit, cererea pentru certificat este trimisã de INTERNET DOMREG SRL cãtre GeoTrust.
Din acest moment, comunicatia se face direct între GeoTrust si client. Mai întâi, Geotrust va trimite un email la client cerându-i acestuia sã confirme cã cererea vine de la el.
Apoi, în functie de tipul de certificat solicitat, GeoTrust va face verificarea solicitantului.
In cazul certificatelor de tip QUICK SSL, se verificã doar cã solicitantul este îndreptãtit sã detinã numele de server WEB pentru care s-a solicitat certificatul.
In cazul certificatelor de tip True Business ID, clientul va trebui sã trimitã prin fax cãtre GeoTrust documentele firmei: certificat de înmatriculare, cod fiscal, statutul firmei, licente, etc. prin care sã ateste informatiile incluse în CSR.
GeoTrust va verifica aceste documente. In plus, prin telefon va verifica existenta persoanelor de contact trecute în cerere si asocierea cu organizatia ce a solicitat certificatul.
Livrarea certificatului se face în aproximativ 10 minute de la confirmare pentru certificate Quick SSL si Quick SSL Premium, iar pentru True Business ID si True Business ID Wildcard, livrarea se face în 2 zile de la trimiterea documentelor prin fax.
GeoTrust trimite certificatul la client prin email. Totodata, sistemul automat va trimite un email si la INTERNET DOMREG SRL, prin care este informat la ce adrese de email a fost trimis certificatul clientului.

Coduri de proceduri si practici

Orice persoanã juridicã sau fizicã poate beneficia de serviciile de certificare furnizate de INTERNET DOMREG SRL
Clientul are obligatia de a furniza informatii corecte si complete în formularul cerere de certificat digital SSL.
Clientul nu va instala certificatul digital pe mai mult de un singur server la un moment dat, cu excepTia cazului când clientul a cumpãrat certificat de tip True Business ID Wildcard.
Prin trimiterea unei cereri de certificat digital, clientul intrã în contract direct cu GeoTrust Inc.
Clientul este singurul rãspunzãtor de protecTia cheii private si va cere imediat revocarea certificatului în cazul în care cheia privatã a fost compromisã.
GeoTrust va restitui sumele încasate pe un certificat în cazul în care clientul decide sã restituie certificatul în decurs de 7 zile de la cumpãrare, sau va retine sumele respective pentru eliberarea unii alt certificat, bazat pe un nou CSR (Certificate Signing Request) furnizat de client.
In cazuri exceptioanle de cataclisme, inundatii, cutremure, acte de rãzboi, terorism, revolte, rebeliuni sau alte evenimente de acest gen ce pot degrada performantele infrastructurii de comunicaTii de date necesarã pentru buna functionare a sistemului de certificare, nici INTERNET DOMREG SRL, nici GeoTrust, nu îsi asumã rãspunderea pentru plata unor eventuale daune.

Vezi oferta de pret certificate SSL si poti comanda acum


Plata online, prin card bancar,
a facturilor proforma emise de Internet Domreg SRL
Visa card, mastercard Visa Electron card Maestro card

Logo Eurid     logous     logo tucows secure seal Securizat cu RAPIDSSL                               Internet Domreg SRL este inscrisa in Registrul de Evidenta a Prelucrarilor de Date cu Caracter Personal sub Nr. 10665.
Copyright © 2000-2020 INTERNET DOMREG SRL, All rights reserved.